به گزارش مرکز خبر حوزه، دکتر حسین رضی، ظهر امروز در همایش دین و رسانه که در محل سالن اجتماعات مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم، برگزار شد، اظهار داشت: مهمترین بحث در امور رسانهها، بحث تأثیرگذاری است که پیرامون آن نظریات زیادی داده شده است.
وی با بیان این که تأثیر گذاری به دو قسمت مستقیم و غیر مستقیم تقسیم میشوند، گفت: گاهی اوقات تأثیراتی که ما میخواهیم روی اشخاص مختلف بگذاریم را از قبل برنامه ریزی میکنیم، اما برخی از تأثیرگذاریها هم هستند که بدون برنامه ریزی و این که ما بخواهیم صورت میگیرند.
این فعال رسانه ای با اشاره به برنامههای تأثیرگذار برای کودکان افزودند: توجه به فضای زندگی یک کودک میتواند برای برنامه ریزی در عرصه برنامهسازی کودکان تأثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: امروزه شبکههای ماهواره ای بیش از آن که بودجه و وقت خود را صرف ساخت برنامه برای کودکان کنند، وقت خود را صرف شناسایی موقعیت زندگی مخاطبان کودک خود میکنند.
* برنامههای استاندارد طراحی نشده است!
رضی خاطرنشان کرد: کودکان ایرانی به صورت متوسط روزی 2 الی 3 ساعت تلویزیون تماشا میکنند، اما متأسفانه به این میزان و به طور متوسط برنامههای استاندارد برای آنان با سلیقههای مختلف طراحی نشده است؛ از این رو این کودکان مجبورند که برخی از برنامههای بزرگسالان را نیز برای تماشا انتخاب کنند که سازندگان این برنامهها باید به این جنبه نیز توجه کنند.
وی افزود: رسانهها میتوانند با توجه بیشتر به ابعاد آموزشی، چیزهایی را که در برنامههای آموزشی کودکان میتواند بیشترین تأثیرگذاری را داشته باشد، بگنجانند.
قائم مقام دبیر کل اتحادیه رادیو تلویزیونهای اسلامی در پایان گفت: البته والدین نیز به سهم خود میتوانند در جهت دادن به نگاه کودکان و فرزندان به جنبههای مثبت برنامههای تلویزیونی و رادیویی سهیم باشند؛ به این صورت که پس از هر برنامه روی بخشهای مثبت برنامه با اعضای خانواده بحث و تبادل نظر کنند.